Descriere
Check in | Tarif adult/sejur |
23 decembrie | 2150,00 lei |
Check in | Tarif adult/sejur |
30 decembrie | 2250,00 lei |
Aquarius Boutique - sejur în Câmpulung Moldovenesc
Hotelul Aquarius Boutique 5* se află în orașul Câmpulung Moldovenesc, la aproximativ 5 km distanță de pârtia de schi Rarău. Proprietatea pune la dispoziția oaspeților atmosfera intimă, facilități moderne, terenuri de sport și variante de relaxare. Unitatea de cazare a fost deschisă în anul 2021, poate fi recomandată pentru un sejur activ și pentru explorarea zonei. Descoperiți regiunea masivului muntos Rarău!
Facilități camere: mobilier modern, telefon, LCD, televiziune prin cablu, acces internet, aer condiţionat, încălzire, minibar, halate de baie, papuci de casă, uscător de păr, duș, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, room service.
Dotări și servicii: recepție, restaurant, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, family room, seif, aer condiţionat, încălzire, cameră de bagaje, saune, sală de fitness, piscină interioară, piscină exterioară, solar, teren de tenis, fotbal, serviciu de transfer (contra cost), parcare.
Informaţii utile despre Câmpulung Moldovenesc
Câmpulung Moldovenesc e un municipiu din județul Suceava, situat în depresiunea cu același nume. Orașul beneficiază de amplasare pitorească, la poalele împădurite ale Obcinelor Bucovinei, Munților Stânișoarei și ale Masivului Rarău. Pădurile de rășinoase îmbinate cu păşunile şi fâneţele creează o paletă cromatică armonioasă și un adăpost potrivit pentru fauna locală. Istoria așezării este îndelungată, se spune că a început odată cu întemeierea Moldovei. Prima mențiune scrisă datează din secolul al XV-lea, din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Legenda leagă întemeierea așezării de povestea haiducului Hălăuceanu care a fost răsplătit cu aceste meleaguri după ce a învins balaurul.
În Câmpulung Moldovenesc sunt păstrate datinile și folclorul, arhitectura, costumele populare, sărbătorile reflectă tradițiile bucovinene. Turiștii activi pot opta pentru ciclism montan, escalade, zboruri cu parapanta, drumeții montane, schi. Pârtia de schi Rarău se află pe versantul nordic al masivului Rarău, are o lungime de 2850 metri cu grad de dificultate ușor spre mediu. În împrejurimi pot fi vizitate mănăstiri cu povești impresionante, ridicate între secolele al XIV-lea și al XVII-lea: Dragomirna, Moldovița, Humor, Probota, Râșca, Sucevița, Putna.
Clima: Bucovina are un climat de tip temperat-continental, cu veri calde și ierni răcoroase. Vara temperatura maximă este de 30°C în luna iulie, iar în timpul iernii temperatura coboară constant sub 0°C.
Obiective turistice:
Muzeul Arta Lemnului
Muzeul Arta Lemnului este amplasat în centrul orașului Câmpulung Moldovenesc. Muzeul a fost deschis în anul 1936, reunește colecție bogată, dedicată prelucrării lemnului. Exponatele impresionează prin diversitatea formelor de prelucrare a lemnului, prin rafinament și iscusința meșterilor. Colecția cuprinde: obiecte de uz casnic, unelte, arme, scule, instrumente muzicale. Muzeul expune un car de lemn vechi de 400 ani, lăzi de zestre realizate în urmă cu trei secole. Secția în aer liber a muzeului deține nouă monumente de arhitectură tradițională.
Colecția de Linguri Ioan Țugui
Colecția de Linguri Ioan Țugui din Câmpulung Moldovenesc este cea mai mare din țară, cuprinde peste 5300 linguri de lemn. Exponatele au diverse mărimi, forme, sunt realizate din multe specii de lemn de meșteri români şi din alte țări. Muzeul cuprinde şi o colecţie impresionantă de ştergare, cusături, ceramică şi numismatică.
Masivul Rarău
Masivul Rarău cu înălțimea de 1650 metri este una dintre cele mai importante atracții turistice ale zonei. Numeroase legende sunt legate de aceste meleaguri, se spune că Elena, soția domnitorului Petru Rareș, și-a ascuns familia și averea într-o peșteră de aici. Rugile le-au fost ascultate, turcii au fost uciși de prăvălirea unei stânci, averea a fost pierdută pentru totdeauna, însă au scăpat cu viață. Masivul muntos este pitoresc, ca o cetate grandioasă, construită de natură, face parte din Rezervația Pietrele Doamnei. Codrul secular Slătioara de pe versantul estic este cea mai longevivă pădure de răşinoase și fag din ţară, inclusă pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. La poalele muntelui, în partea nord-estică se află Cheile Moara Dracului, pe cursul pârâului Valea Caselor.
Cetatea de Scaun a Sucevei
Cetatea de Scaun a Sucevei a fost ridicată în secolul al XIV-lea, în timpul domniei lui Petru I Mușat. În timpul domniei lui Ștefan cel Mare cetatea a fost fortificată și a rezistat numeroaselor asedii otomane. Cetatea a servit drept reședință voievodală două secole, până când Alexandru Lăpușneanu a incendiat-o și a mutat capitala la Iași. În anul 1675 voievodul Dumitrașcu Cantacuzino dispune distrugerea cetății, din ordinul Porții Otomane. Castelul medieval şi zidurile de apărare au fost consolidate și restaurate între anii 2011-2015, în prezent ansamblul este deschis vizitatorilor.
Salina Cacica
Salina Cacica se află în localitatea Cacica de la poalele estice ale Obcinei Mari. Salina este una din cele mai vechi exploatări de sare recristalizată prin fierbere și evaporare din Europa, ce datează din epoca Neoliticul timpuriu. Producerea sării cristalizate prin fierbere are o vechime milenară în acest loc. În salină au fost amenajate Capela romano-catolică Sfânta Varvara, Capela ortodoxă, lacul sărat, creat artificial și sala de dans.