Descriere
NH Timișoara - city break în Timișoara
Hotelul NH Timișoara 4* se află în zona centrală, la 1 km distanță de Piața Unirii și la 750 metri de Bastionul Theresia din Timișoara. Unitatea de cazare beneficiază de interioare contemporane, de facilități moderne și de servicii bune. Terasa restaurantului are priveliște spre parc. Hotelul acceptă animale de companie, poate fi recomandat pentru explorarea orașului și pentru călătorii de afaceri. Proprietatea face oarte din lanțul hotelier NH. Explorați orașul Timișoara!
Facilități camere: mobilier modern, seif, aer condiţionat, încălzire, birou, LCD, televiziune prin cablu, telefon, acces internet, minibar, zonă de relaxare, cadă sau duş, fier de călcat, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, halate de baie, papuci de casă, izolare fonică, room service.
Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, salon TV, cameră de bagaje, acces internet, aer condiţionat, încălzire, zonă pentru fumători, săli de conferinţă şi petreceri, centru de afaceri, centru spa și wellness (saună, hammam, masaj), sală de fitness, spălătorie, serviciu de transfer (contra cost), bancomat, birou de turism, închirieri biciclete, parcare.
Informaţii utile pentru sejur în Timișoara
Timișoara este un important centru economic, cultural și universitar, reședința județului Timiș. Orașul este așezat în vestul țării, pe malurile râului Bega. Regiunea din Câmpia Panonică a fost locuită din cele mai vechi timpuri. Prima atestare documentară datează din secolul al XIII-lea. În secolul al XIV-lea, regele Ungariei, Carol Robert de Anjou, a desemnat Timișoara capitală și a construit palatul regal. În secolul al XV-lea, Ioan Corvin transformă orașul în garnizoană permanentă din cauza amenințării otomane. După cucerirea otomană din 1552, timp de aproape două secole, s-a chemat Demeşvar. În anul 1716 cetatea a fost cucerită de Habsburgi, începea o perioadă de reconstrucție și de înflorire a orașului. În 1781, Temeschwa a fost declarat municipiu prin diploma regelui Iosif al II-lea, între anii 1860 - 1918, Temesvár a fost parte a regatului maghiar. Timișoara a fost primul oraș din Europa continentală care a beneficiat de iluminat stradal electric din anul 1884. Orașul poartă numele actual din 1918, după Unirea Banatului cu România. Pe 20 decembrie 1989, Timișoara s-a declarat primul oraș liber din România, după confruntări sângeroase pentru îndepărtarea regimului comunist.
Luminează orașul prin tine
Moștenirea culturală bogată a Timișoarei se bazează pe diversitate și pe respect. De secole, în Banat trăiesc în armonie peste 30 de comunități culturale, care și-au pus amprenta pe dezvoltarea orașului. Desemnarea Timișoarei drept capitală europeană a culturii în 2023 reflectă contribuția tuturor, uniți sub sloganul „luminează orașul prin tine”. Gazdele au pregătit evenimente culturale diverse: spectacole, concerte, expoziții, târguri, conferințe, festivaluri. Timișoara de azi e un centru multicultural și multiconfesional, modern, dinamic și cosmopolit. Optați pentru city break în Timișoara!
Aeroportul Internațional "Traian Vuia" Timişoara se află la aproximativ 12 km distanță, în partea de nord-est a orașului.
Clima: Timișoara are climat temperat continental moderat, cu influențe submediteraneene. În Banat clima este mai caldă decât în alte regiuni, temperatura medie anuală este de 11-12°C. Verile sunt mai calte și mai lungi, iar iernile mai scurte și mai blânde, precipitațiile sunt destul de bogate, mai ales primăvara. Temperatura minimă în luna iulie este de 26°C, în ianuarie temperatura medie este de 2ºC.
Obiective turistice:
Piața Unirii
Piața Unirii este cea mai veche din Timișoara, cunoscută și cu numele de Piața Domului. Piața amenajată în stil baroc găzduiește cele mai frumoase monumente istorice. Aici pot fi admirate: Catedrala Sfântul Gheorghe (Domul Romano-Catolic), Casa Brück, Casa cu Lei, Palatul Miksa Steiner, Casele Canonicilor, Statuia Sfintei Treimi (Coloana Ciumei). Palatul Baroc construit în anul 1754 găzduiește Muzeul Național de Artă Timișoara.
Piața Victoriei
Piața Victoriei se numea inițial Piața Operei, aici Timişoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraş liber din România. Piața este mărginită de două clădiri emblematice, Catedrala Mitropolitană ortodoxă și Operă. Pot fi admirate: Monumentul Lupa Capitolina, Fântâna arteziană cu pești, Palatul Lloyd, Palatul Weiss, Palatul Neuhausz, Palatul Löffler.
Piața Libertății
Piața Libertății marca centrul Timişoarei în secolul al XVIII-lea. Găzduiește Comenduirea Garnizoanei, Cazinoul Militar (Muzeul Militar) și vechea Primărie, construită în stil baroc. În centrul pieței se află monumentul dedicat ocrotitorul Banatului, Sfântului Ioan Nepomuk și Sfintei Fecioare Maria.
Castelul Huniade
Castelul Huniade este cea mai veche clădire din Timișoara, faţada actuală datează din anul 1856. În secolul al XIV-lea, aici a fost ridicată reşedinţa regală a regelui maghiar Carol Robert de Anjou. În secolul al XV-lea, castelul a fost reconstruit de către Iancu de Hunedoara, a servit drept reședință regală și a beilerbeiului în timpul ocupației otomane. Din anul 1947, clădirea găzduiește Muzeului Banatului cu expoziții de istorie și de științe ale naturii.
Bastionul Maria Theresia
Bastionul Maria Theresia este un fragment din vechile ziduri ale cetăţii Timişoara. Bastionul a fost ridicat în stil baroc, între anii 1730-1735, a servit ca reședință, a adăpostit ateliere și depozite. Astăzi, edificiul găzduiește diferite expoziţii permanente ale Muzeului Banatului și diferite evenimente culturale.
Muzeul Satului Bănățean
Muzeul Satului Bănățean prezintă civilizaţia şi cultura rurală, tradiţională din regiunea Banat. Casele și construcțiile sunt autentice, au fost achiziţionate din satele învecinate, demontate şi reconstruite în muzeul actual. Expoziția etnografică include centrul civic sătesc, cu primărie, biserică, școală, cămin cultural, birt.
Domul Romano-Catolic
Domul Romano-Catolic are hramul Sfântului Gheorghe și a fost construit între anii 1736 - 1774 în capitala Banatului. Catedrala în stil baroc a fost ridicată după eliberarea oraşului de către armata habsburgică și deservea episcopia Cenadului.
Catedrala Mitropolitană
Catedrala Mitropolitană de rit ortodox este unul dintre simbolurile orașului, cel mai mare edificiu religios din Timișoara. Catedrala Mitropoliei Banatului a fost construită între 1936 - 1941 și are cu hramul Trei Ierarhi. Este a doua cea mai înaltă biserică din România, edificiul deține o bogată colecție de icoane vechi, de cărți rare și artă bisericească bănățeană.
Biserica Millennium
Biserica Millennium din cartierul timișorean Fabric este cel mai mare edificiu romano-catolic din Timişoara. A fost construită între anii 1896 şi 1901, arhitectura prezintă elemente ale stilului neoromanic şi neogotic. Cupola centrală are înălţimea de 45 metri, iar cele două turnuri măsoară 65 metri. Biserica deţine o orgă remarcabilă, realizată de Carl Leopold Wegenstein, în anul 1901.
Sinagoga din Iosefin
Sinagoga din Iosefin este edificiul religios de cult mozaic din municipiul Timișoara. Construcția în stil eclectic cu elemente maure și neogotice a fost inaugurată în anul 1895. Inițial, în curtea sinagogii funcționau o grădiniță, o baie rituală şi un abator. În anul 2018, templul a redevenit funcțional pentru credincioșii de rit evreiesc ortodox.
Biserica Piariştilor
Biserica Piariştilor (Biserica Învăţătorilor Catolici) a fost ridicată între 1908 - 1909 de către ordinul călugărilor piarişti. Construcția îmbină elemente neobizantine și baroce cu elemente ornamentale tradiţionale maghiare. Edificiul romano-catolic are hramul Înălţării Sfintei Cruci.
Catedrala Ortodoxă Sârbă
Catedrala Ortodoxă Sârbă este amplasată în Piața Unirii și are hramul Înălțarea Domnului. Construcția a fost finalizată în 1748, concomitent cu Palatul episcopal. Catedrala a fost realizată în stil baroc și a păstrat în mare parte forma inițială, cele două turnuri au fost adăugate în anul 1791.