Descriere
Mistral - sejur la Moieciu
Complexul Mistral 3* se află într-o zonă pitorească din Moieciu de Sus, la 1130 metri altitudine. Proprietatea este situată la aproximativ 40 km distanţă de oraşul Braşov. Complexul beneficiază de atmosferă prietenoasă, de facilități moderne, de servicii bune şi de priveliştea montană. Complexul poate fi recomandat pentru un sejur activ sau de relaxare, tot timpul anului. Alegeți Moieciu pentru relaxare!
Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, încălzire, telefon, acces internet, minibar, seif, duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, izolare fonică, balcon.
Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, family room, aer condiţionat, încălzire, lift, seif, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, salon TV, sală de fitness, biliard, tenis de masă, loc de joacă, spălătorie, închirieri auto, parcare.
Informaţii utile pentru sejur la Moieciu
Moieciu este o comună din județul Brașov, compusă din satele Cheia, Drumul Carului, Măgura, Moieciu de Jos, Moieciu de Sus și Peștera. Moieciu se află la o altitudine între 800-1200 metri. În ultimii ani Moieciu a devenit o destinaţie turistică renumită datorită peisajelor montane spectaculoase din culoarul Rucăr-Bran și a aerului ozonat. Obiectivele turistice numeroase, localnicii ospitalieri şi bucătăria locală sunt alte atuuri notabile ale destinației.
În apropiere puteţi vizita: Parcul Național Piatra Craiului, Parcul Naţional Bucegi, Cheile Moeciului, Cheile Grădiștei, Rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioara, Barajul Pecineagu, Lacul Vidraru.
Clima: În zonă se manifestă clima temperat-continentală cu influențe montane, cu veri răcoroase și ierni friguroase. În luna iulie temperatura ajunge la 25°C, iar în luna ianuarie temperatura poate atinge -15°C, stratul de zapadă durează aproximativ 100 de zile anual.
Obiective turistice:
Castelul Bran
Castelul Bran a fost o fortăreață construită de Cavalerii Teutoni în anul 1212, pe care au cucerit-o sașii la sfârșitul secolului al XIII-lea. În anul 1377 sașii din Scaunul Brașovului au primit acordul Regelui Ludovic I de Anjou de a construi o cetate pe locul vechii fortărețe. Castelul a fost administrat de Împăratul Sigismund de Luxemburg, de Voievodul Mircea ce Bătrân, de Scaunului Brașovului și de coroana Ungariei. În anul 1920, castelul a fost donat Reginei Maria a României și au început lucrările de modernizare. În prezent castelul este muzeu, expune colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri.
Muzeul Satului Brănean
Muzeul Satului Brănean se află în parcul de lângă castelul Bran și evidențiază bogăția culturală a zonei. Muzeul prezintă tipuri de gospodării țărănești, tradițiile, ocupațiile de bază și meșteșugurile localnicilor.
Cetatea Râșnov
Cetatea Râșnov a făcut parte din sistemul de fortificații ale Transilvaniei. Fortificația a fost numită “cetate țărănească” deoarece principala ocupație a constructorilor era agricultura. Cetatea de piatră a fost ridicată pe ruinele unei cetăți de lemn construită de cavalerii cruciaţi. Prima menționare datează din anul 1335, când cetățile Tâmpa și Râșnov au rezistat invaziei tătarilor în Țara Bârsei. În cetate se poate vizita muzeul de artă feudală cu expoziții de armuri, arme, mobilier vechi.