Dubai, unul din cele șapte emirate ale Emiratelor Arabe Unite, este situat în Peninsula Arabică, pe malul Golfului Persic. Orașul Dubai este un nod comecial important în zonă, o metropolă ultramodernă și o destinație turistică luxoasă. Dubai este împărţit în două de o prelungire a Golfului Persic, Dubai Creek, pe o parte Jumeirah, zona nouă, luxoasă a orașului și pe cealaltă Deira, partea veche, cu arhitectură tradiţională arabă. Orașul beneficiază de o dezvoltare fulminantă, construcțiile sunt la superlativ, metropola deține cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa), cel mai înalt hotel (Rose Rayhaan), unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume (Burj Al Arab 7*), unul dintre cele mai mari mall-uri din lume (The Dubai Mall). Dubai își atrage vizitatorii prin atmosfera cosmopolită, prin complexele comerciale imense, bazaruri, prin plajele cu nisipuri aurii și intrarea lină în apă, prin hotelurile luxoase cu facilități pentru amatorii de golf, sporturi nautice sau safari în deșert.

Clima: În Dubai clima este aridă, cu puține precipitații și cu temperaturi foarte ridicate. Vara temperatura poate depăși 40°C, iar umiditatea aerului este extrem de ridicată. În intervalul dintre lunile septembrie – mai, temperatura medie este de 20°C.

Moneda: Dirham (AED)

Mijloace de transport public: Cele mai economice mijloace de transport în comun din Dubai sunt metroul și tramvaiul. Biletele pot fi achiziționate de la automatele din stațiile de metrou sau de la șoferii autobuzelor. Metroul din Dubai pune la dispoziția călătorilor mai multe tipuri de cartele, o călătorie este taxată în funcție de lungimea traseului. Cardul se validează la intrare și la ieșirea de la metrou, reîncărcarea se poate face la mașinile din stații. Tramvaiul poate fi folosit pentru transportul în zona Dubai Marina, cardul se poate achiziționa din stațiile de tramvai sau de metrou. Aeroportul Internațional Dubai este unul dintre cele mai importante și mai aglomerate noduri aeriene din lume, se află la aproximativ 4 km distanță de oraș, transferul se poate face cu autobuze sau cu taxiul.

Obiective turistice:

Moscheea Jumeirah, cea mai mare din orașul Dubai, beneficiază de o superbă arhitectură clasică islamică și se poate vizita de persoane de altă religie, decât cea musulmană. Tururile pentru oaspeți sunt gratuite, durează aproximativ o oră, se organizează sâmbătă, duminică, marți și joi de la ora 10:00. Este foarte important ca oaspeții să poarte vestimentație decentă.

Wild Wadi World Waterpark este unul dintre cele mai fascinante parcuri acvatice din lume, are o suprafață de aproximativ 5 ha și o mulțime de activități de petrecere a timpului liber pentru adulți și copii. Parcul tematic se află între Burj Al Arab și Jumeirah Beach.

Dubai Mall este al șaptelea ca mărime în lume și unul dintre cele mai importante din Orientul Mijlociu, cuprinde peste 450 de magazine. Dubai Mall găzduiește Underwater Zoo, Dubai Aquarium cel mai mare acvariu acrilic din lume și Dubai Ice Rink, unul dintre cele mai mari patinoare acoperite din lume.

Dubai Miracle Garden este cea mai mare grădină cu flori naturale din lume, cu o suprafață de 7, 2 hectare. Grădina impresionantă adăpostește milioane de flori multicolore și fluturi, poate fi vizitată din octombrie până în aprilie. În intervalul iunie-septembrie grădina este închisă datorită temperaturilor foarte ridicate.

Muzeul Dubai este găzduit în Fortul Al Fahidi, cea mai veche clădire din Dubai, construit în anul 1787. Muzeul prezintă informații interesante privind transformarea orașului Dubai, dintr-un sat de pescari într-o metropolă futuristă. În Dubai sunt numeroase muzee intresante precum Muzeul de Arhitectură Tradițională, Muzeul Cămilelor, Muzeul Cailor, Muzeul Shindagha.

Dubai Creek este o prelungire a Golfului Persic, care desparte zona nouă și luxoasă orașului, Jumeirah, de Deira, partea veche, cu arhitectură tradiţională arabă. Pentru a admira panorama orașului oaspeții pot face o plimbare cu abra pe Dubai Creek. Abra este barcă tradițională cu rol de taxi pentru traversarea canalului.

Fântânile arteziene de pe lacul artificial Burj Khalifa sunt un spectacol plin de culoare, apa și luminile dansează în ritmul muzicii. Spectacolele de seară încep la fiecare 30 de minute, în intervalul orar 18:00 – 23:00.

Turnul Burj Khalifa este mai înaltă clădire din lume, construcția măsoară 828 metri pe verticală. Acest zgârie-nori a fost inaugurat în anul 2010 și este în topul celor mai vizitate obiective turistice din Dubai.

Afișez toate cele 3 rezultate

Citymax Bur Dubai 3*

662,00

Sejur la Citymax Bur Dubai 3*, Dubai

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-DXB-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.
Tariful nu include: Taxe locale; Excursii opționale.

Tarifele sunt cu plecări din București, beneficiază de reducere early booking valabilă până pe 24.11. La cerere sunt disponibile tarife cu demipensiune. Oferta pentru sejur în Dubai este disponibilă cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

First Central 4*

669,00

Sejur la First Central 4*, Dubai

Tariful include: Cazare 7 nopți în studio; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-DXB-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.
Tariful nu include: Taxe locale; Excursii opționale.

Tarifele sunt cu plecări din București, beneficiază de reducere early booking valabilă până pe 24.11. La cerere sunt disponibile tarife cu demipensiune, pensiune completă. Oferta pentru sejur în Dubai este disponibilă cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.

Ramada by Wyndham Jumeirah 5*

738,00

Sejur la Ramada by Wyndham Jumeirah 5*, Dubai

Tariful include: Cazare 7 nopți în cameră dublă standard; Regim de masă: mic dejun; Bilete de avion și taxe de aeroport (OTP-DXB-OTP); Transfer aeroport-hotel-aeroport; Asigurare medicală de călătorie și storno; Asistență turistică.
Tariful nu include: Taxe locale; Excursii opționale.

Tarifele sunt cu plecări din București. La cerere sunt disponibile tarife cu demipensiune, pensiune completă. Oferta pentru sejur în Dubai este disponibilă cu plecări din Bucureşti şi Cluj-Napoca. Ofertele sunt dinamice, pentru rezervare este necesară verificarea disponibilității.