Boroveț
Boroveț este una dintre cele mai mari stațiuni montane din Bulgaria. Stațiunea este situată la altitudinea de 1300 metri, pe coastele masivului Musala. Boroveț se află în partea nordică a Munților Rila, la aproximativ 70 km distanță de Sofia și la 450 km distanță de Bucuresti. Istoria stațiunii debutează în anul 1896, sub numele de Chamkoria, care s-a extins în anii 60, când s-au construit facilități pentru sporturile de iarnă, devenind Boroveț. În prezent, este o modernă stațiune de schi, cu 45 km de pârtii pe diferite grade de dificultate, de la începător la avansat, cu o infrastructură modernă (telegondolă, teleschiuri duble, telescaune). Boroveț a găzduit competiții de schi alpin și este o destinație preferată de snowboarderi. Sunt trei centre de schi în Boroveț: Sitnyakovo, Yastrebetz și Markudjiks. Stațiunea pune la dispoziția turiștilor nenumărate variante de cazare, relaxare și distracție, baruri, cluburi și discoteci. Școala de schi din Boroveț are o bună reputație internațională.
Clima
În timpul iernii, temperatura în stațiunea Boroveț este blândă, nu scade sub -5°C, dar cu multă zăpadă. Sezonul de schi durează din decembrie până în aprilie.
Moneda: Leva (1 € ~ 1,92 leva)
Obiective turistice:
Parcul Național Rila
Parcul Național Rila, cel mai mare parc național al țării, se află în zona centrală a lanțului montan, în partea sud-vestică a Bulgariei. Importanța culturală și științifică a zonei protejate o constituie diversitatea biologică și situri arheologice, izvoarele mai multor râuri, lacuri glaciare. Musala (2925 metri) este cel mai înalt vârf montan din Munţii Rila și din peninsula Balcanică. Denumirea lanțului muntos Rila a fost moștenită de la traci, semnificația făcea referire la abundența lacurilor glaciare din regiune.
Mănăstirea Rila
Mănăstirea Rila este cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria. Aceasta este situată la o altitudine de 1147 metri, în partea nord-vestică a Munțiilor Rila. Mănăstirea Rila a fost întemeiată în secolul al X- lea, a fost martora multor evenimente, a supravietuit focului, abandonului, jafurilor și a fost renovată de mai multe ori. Mănăstirea fascinează prin arhitectura ei desăvârșită, prin picturile murale, icoane și cărți vechi. Zilnic, sunt autobuze regulate spre Rila, din centrul stațiunii.
Țarska Bistrița
Palatul Țarska Bistrița este fosta reședința montană a țarului Ferdinand I al Bulgariei și a fiului său, Boris al III-lea. Palatul se află în vecinătatea stațiunii Boroveț, pe malul râului Bistrița. Arhitectura palatului poartă amprenta stilului tradițional renascentist bulgar, construcția s-a realizat între anii 1898-1914. Este expusă colecția familiei regale de trofee de vânătoare.