Descriere
Doubletree by Hilton Cavaler - sejur la Sighișoara
Hotelul Doubletree by Hilton Cavaler 4* este situat în centrul orașului Sighișoara. Proprietatea se află la câțiva pași distanță de Cetatea Sighișoara, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Unitatea de cazare este luxoasă, cu decorațiuni elegante, cu facilități moderne și cu servicii ireproșabile. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de explorare a zonei și pentru relaxare. Proprietatea este membră a lanțului hotelier Doubletree by Hilton. Explorați centrul orașului Sighișoara!
Facilități camere: mobilier elegant, aer condiţionat , încălzire, minibar, zonă de relaxare, LCD, televiziune prin cablu, telefon, acces internet, uscător de păr, halat de baie, articole de toaletă gratuite, cadă sau duş, room service.
Dotări și servicii: recepţie nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilități pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, încălzire, zonă pentru fumători, acces internet, cameră de bagaje, săli de conferinţe şi petreceri, internet-cafe, piscină interioară, centru spa și wellness (saună, cameră de relaxare), loc de joacă, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, bancomat, birou de turism, parcare.
Informaţii utile pentru sejur în Sighișoara
Orașul Sighişoara este amplasat în valea râului Târnava Mare din Podișul Târnavelor, în partea sudică a județului Mureș. Zona a fost locuită încă din epoca fierului, însă orașul a fost întemeiat în epoca medievală de coloniștii germani aduși pentru paza frontierei estice a regatului maghiar. Meșteșugarii orașului medieval erau organizați în bresle din secolul al XIII-lea și săptămânal erau organizate târguri. De-a lungul timpului orașul s-a confruntat cu numeroase perioade tulburi. Aspectul actual a rezultat după reconstrucția în urma incediului devastator de la sfârșitul secolului al XVII-lea. Sighișoara este un oraș fermecător, cu o atmosferă romantică. Clădiri medievale impresionante, înconjurate de dealuri pitorești, localnici ospitalieri și tradiții fascinante sunt atuurile orașului. Vechea Cetate este considerată a fi unica cetate medievală din sud-estul Europei, locuită în întregime și este inclusă în Patrimoniul Universal UNESCO.
Clima: Sighişoara beneficiază de clima temperat-continentală a Podişului Transilvaniei. Temperatura medie anuală este de 8°C, cele mai ploioase luni sunt mai și iunie, iar cele mai secetoase, noiembrie și decembrie.
Obiective turistice:
Cetatea Sighişoara
Cetatea Sighişoara este cea mai bine conservată cetate medievală din Transilvania. Fortificația, Castrum Sex, a fost ridicată în secolul al XIII-lea de coloniștii sași, pe locul unei vechi cetăți romane. Cetatea se află pe malul sudic al râului Târnava Mare, pe două terase. Edificiul este înconjurat de un zid de apărare, cu o lungime de aproximativ 930 metri, ridicat între secolele al XIV-lea și al XVII-lea. Zidul inițial avea 14 turnuri, în care funcționau breslele meșteșugărești. Nouă turnuri s-au conservat și anume: Turnul cu Ceas, Turnul Frânghierilor, Turnul Măcelarilor, Turnul Cojocarilor, Turnul Croitorilor, Turnul Cizmarilor, Turnul Tăbăcarilor, Turnul Cositorarilor, Turnul Fierarilor. Cetatea medievală a fost martora numeroaselor evenimente istorice importante și a fost menționată în diverse cronici de-a lungul secolelor.
Turnul cu Ceas
Turnul cu Ceas a devenit un simbol al orașului Sighișoara, în anul 1648 a fost adăugat un orologiul cu mecanism metalic. Turnul servea pe lângă rolul defensiv drept depozit de muniție, arhivă, trezorerie și sediu a Sfatului Orașului. Din anul 1899 Turnul cu Ceas a fost declarat muzeu.
Biserica din Deal
Biserica din Deal este unul dintre cele mai valoroase edificii ale cetăţii, patronată de Sfântul Nicolae. Biserica a fost construită în stilului gotic între anii 1345-1525, beneficiază de o capelă romantică și de un donjon patrulater. Frescele din perioada catolică au fost distruse parțial în timpul renovărilor din secolul al XVIII-lea. În prezent, edificiul adăpostește un Muzeu de Artă Saxonă.
Biserica Mănăstirii
Biserica Mănăstirii are arhitectură în stilul gotic, a fost ridicată între anii 1484-1515 sub ordinul dominican și apoi refăcută după adoptarea lutheranismului de către sași. Biserica a conservat frumosul altar baroc realizat în anul 1680 și orga din balconul vestic, o cristelniță din bronz turnată în anul 1440 și o colecție de covoare orientale.