Descriere
Afrodita Resort & Spa - sejur la Băile Herculane
Hotelul Afrodita Resort & Spa 4* este situat în centrul stațiunii balneo-climaterice Băile Herculane, la poalele munților Domogled. Proprietatea pune la dispoziția oaspeților facilități moderne și un centru balnear generos. Unitatea de cazare beneficiază de amplasare pitorească, poate fi o alegere inspirată pentru un sejur de refacere și relaxare. Izvoarele cu ape termale se află la aproximativ 2 km distanță. Proprietatea este membră a lanțului hotelier Bacolux Hotels. Optați pentru relaxare la Băile Herculane!
Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, telefon, încălzire, ventilator, minibar, zonă de relaxare, acces internet, fier de călcat, cadă sau duș, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, halate de baie, izolare fonică, balcon, room service.
Dotări și servicii: recepție nonstop, două restaurante, bar, terasă, grădină, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, zonă pentru fumători, cameră de bagaje, programe de divertisment, săli de conferinţe şi petreceri, biliard, sală de fitness, centru spa și wellness (cadă cu hidromasaj, saună, hammam, masaj), bazine cu apă termală, piscină interioară, piscină pentru copii, piscină exterioară, solar, teren de joacă, solar, spălătorie, birou de turism, parcare (în apropiere).
Informaţii utile pentru sejur la Băile Herculane
Staţiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-vest a României, în județul Caraș-Severin. Orașul de pe malurile râului Cerna se află la o altitudine de aproximativ 170 metri, încadrat de masivii montani Cernei și Mehedinți. Istoria stațiunii se întinde pe aproape două milenii. Băile Herculane a fost fondată în perioada dominației romane, cu scopul de a introduce practica balneară în Dacia. Romanii au construit apeducte, băi („Ad aquas Herculis sacras ad Mediam”), statui și monumente dedicate zeilor în semn de mulțumire pentru vindecare. În perioada administrației romane numeroși aristocrați romani au beneficiat de puterea miraculoasă a apelor din Valea Cernei. Istoria modernă a stațiunii începe în secolul al XVIII-lea, în timpul administrației austriece, când au fost reconstruite băile, căile de acces și edificiile. În această perioadă numeroase personalități politice și membrii ai familiilor regale europene au fost oaspeți ai stațiunii bănățene. Împăratul Franz Iosef și Împărăteasa Elisabeta au fost încântați de calitățile curative ale apelor și de frumusețile naturale ale regiunii.
Băile Herculane atrage numeroși vizitatori datorită proprietăților curative ale izvoarelor termale, centrelor de tratament și peisajelor încântătoare. Izvoarele termale sunt clorurosodice, bicarbonatate, sulfuroase, bromurate, iodate, calcice, cu temperaturi cuprinse între 38-62°C. Apele termale sunt recomandate pentru ameliorarea unor afecțiuni precum: spondiloze, artroze, reumatisme, pareze, boli respiratorii, cardiovasculare, boli ginecologice, boli dermatologice.
Clima: Băile Herculane beneficiază de o climă temperată blândă, cu influențe mediteraneene, temperatura medie anuală este de 14°C. Iernile sunt blânde, iar verile sunt răcoroase, primăverile sunt plăcute, sosesc timuriu, iar toamnele sunt lungi. Temperatura medie în luna iulie este de 22°C in iulie, iar în inuarie de 1°C.
Obiective turistice:
Parcul Național Domogled - Valea Cernei
Parcul Național Domogled - Valea Cernei este situat în partea sud-vestică a țării, pe teritoriul județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj. Aria protejată cuprinde zone între Valea Cernei şi culmile principale a trei munţi: Godeanu, Cernei şi Mehedinţi. Vizitatorii sunt atrași de diversitatea florei și faunei, de relieful carstic, de frumusețea peisajelor.
Grota Haiducilor
Grota Haiducilor din Băile Herculane este o peșteră de pe versantul munților Cernei, cu o lungime de 143 metri. Săpăturile arheologice au stabilit că grota a fost locuită în perioada Paleoliticului, savantul Emil Racoviță a explorat peștera.
Cascada Vânturătoarea
Cascada Vânturătoarea de pe valea Cernei se află la altitudinea de 1000 metri. Căderea de apă are o lungime de 40 metri, șuvoiul de apă se izbește de stânci și se transformă într-o ploaie fină, spectaculoasă.
În zonă merită vizitate: ruinele podului construit de Apollodor din Damasc, Muzeul Porţilor de Fier, castrul roman și termele romane din orașul Drobeta Turnu Severin, barajul de la Porţile de Fier, orașul Orșova.