Descriere
Continental Forum Sibiu - sejur în Sibiu
Hotelul Continental Forum Sibiu 4* este situat în centrul istoric din Sibiu, la câțiva pași distanță de Muzeul Brukenthal şi de Piaţa Mare. Clădirea istorică a servit ca unitate de cazare de la jumătatea secolului al XIX-lea. Hotelul pune la dispoziția oaspeților interioare contemporane, facilități moderne, servicii bune, amplasare excelentă pentru explorarea orașului. Proprietatea face parte din lanțul hotelier Continental Hotels. Descoperiți orașul Sibiu în orice anotimp!
Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, acces internet, telefon, aer condiționat, încălzire, seif, birou, minibar, cadă sau duș, halate de baie, papuci de casă, articole de toaletă gratuite, uscător de păr, izolare fonică, room service.
Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, cofetărie, terasă, camere pentru nefumători, acilităţi pentru persoane cu dizabilităși, family room, lift, seif, cameră de bagaje, aer condiționat, încălzire, acces internet, săli de conferinţe şi petreceri, internet-cafe, zonă pentru fumători, centru spa și wellness (masaj, cadă cu hidromasaj, saună), sală de fitness, birou de turism, spălătorie, parcare (contra cost).
Informaţii utile pentru sejur în Sibiu
Sibiu este un oraș situat în sudul depresiunii Transilvaniei, pe cursul râului Cibin. Reședința județului Sibiu a fost capitală culturală europeană în anul 2007. Se presupune că, pe locul cartierului Gușterița, ar fi fost castrul roman Cedonia. Istoria orașului debutează la sfârșitul secolului al XII-lea, când sașii, coloniști de origine germană, au pus bazele cetății Cibinium. După pierderile uriașe cauzate de invazia tătară din anul 1242, așezarea a fost reconstruită. Prima atestare documentară a orașului datează din anul 1366, cu numele Hermannstadt. Era un important centru comercial și meșteșugăresc, iar odată cu integrarea Transilvaniei în Imperiul Habsburgic, Sibiul devine capitală. Prima cale ferată din Transilvania, între Sibiu și Copşa Mică a fost pusă în funcţiune în 1872.
Construcția zidurilor fortificate din Sibiu a debutat la începutul secolului al XIII-lea, fortificația inițială înconjura Piață Huet, fortificația a fost extinsă în secolele ce au urmat. S-au păstrat turnurile: Sfatului, Gros, Pulberăriei, Scărilor, Pielarilor, Dulgherilor, Olarilor, Archebuzierilor; bastioanele: Haller și al Mercenarilor, Pasajul Scărilor. Centrul vechi al orașului Sibiu păstrează mărturii ale trecutului în vechile ziduri de apărare, în turnurile și piețele medievale. Construcțiile vechi, aleile pietruite, pasajele și părculețele compun o atmosferă boemă, liniștită, fermecătoare în orice anotimp. În Sibiu, modernul și vechiul sunt împletite într-un mod remarcabil cucerind vizitatorii de toate vârstele. Aeroportul Internațional Sibiu este situat la aproximativ 3 km distanță de oraș.
Clima: Sibiu beneficiază de climat temperat-continental influențat de prezența munților din vecinătate. Temperatura medie anuală este de 9º C. Iernile sunt lipsite de viscole, iar verile sunt răcoroase. Ianuarie este cea mai rece lună a anului, iar cele mai ploioase luni sunt mai și iunie.
Obiective turistice:
Turnul Sfatului
Turnul Sfatului e considerat un simbol al orașului, amplasat la trecerea dintre Piața Mare și Piața Mică din Sibiu. Turnul a fost ridicat în secolul al XIII-lea și reprezenta o poartă de intrare în a II-a centură de fortificații a orașului. Edificiul a fost refăcut și consolidat de mai multe ori de-a lungul timpului, a fost alipit unui grup de construcții. A fost utilizat ca poartă, pentru depozitarea grânelor, ca foișor de foc, ca închisoare și ca muzeu, forma barocă datează din anul 1826. În prezent turnul găzduiește expoziții, de la al VII-lea etaj, vizitatorii au posibilitatea de a admira panorama orașului .
Muzeul Național Brukenthal
Muzeul Național Brukenthal cuprinde mai multe muzee situate în centrul vechi al orașului Sibiu. Palatul Brukenthal construit între anii 1778 – 1785 a fost reşedinţa baronului Samuel von Brukenthal, Guvernatorul Transilvaniei. Clădirea din Piața Mare a fost realizată în stilul barocului vienez și nu a suferit modificări. Pinacoteca și biblioteca au fost deschise publicului încă din timpul vieții baronului. Cu peste 200 ani de activitate muzeul a devenit cel mai vechi muzeu din România. Palatul Brukenthal adăpostește Biblioteca și Galeria de Artă cu valoroase colecții de picturi baroce. Galeria de Artă Românească a fost inaugurată în 2008, o expoziţie permanentă aflată în sălile Casei Albastre. Muzeul de Artă Contemporană este găzduit într-o clădire din anul 1901, cu valoare arhitectonică şi istorică. Muzeul de Istorie a fost amenajat în Casa Altemberger, un edificiu important de arhitectură gotică de la sfârşitul secolului al XV-lea. Din complexul muzeal mai fac parte: Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Cinegetic August von Spiess. Muzeul de Istorie a Farmaciei este amenajat într-un imobil din anul 1568, a treia cea mai veche farmacie din Sibiu. Casa a fost locuinţă și laborator ai farmaciștilor de la „La Ursul Negru” între anii 1600-1972.
Catedrala Evanghelică Luterană
Catedrala Evanghelică Luterană din Sibiu este una dintre cele mai impresionante construcții gotice din Transilvania. Istoria bisericii din Piața Huet a debutat în secolul al XIII-lea, când vechea bazilică romană era prea mică pentru nevoile comunității. În anul 1380 au început lucrările la noul edificiu religios, construcția a fost finalizată odată cu ridicarea turnului în anul 1520. Vizitatorii pot admira altarul principal și altarele secundare, picturile, blazoanele, cristelniţa, orga şi detaliile arhitecturale realizate de cei mai iscusiţi meşteri ai epocii.
Catedrala Mitropolitană Ortodoxă
Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu are hramul Sfânta Treime, a fost construită între anii 1902-1906. Biserica a fost construită pe locul unei biserici grecești care a servit drept catedrală episcopală între 1797-1799. Edificiul prezintă caracteristicile bisericilor bizantine. Mitropolitul Andrei Şaguna a susținut ideea de construi edificiul printr-o circulară transmisă în anul 1857. A fost obținută aprobarea Curții imperiale din Viena, primul donator fiind chiar Împăratul Franz Joseph I. În urma concursului lansat pentru planul catedralei au fost declarați câştigători arhitecţii Virgil Naghy şi Iosif Konemer.
Podul minciunilor
Podul minciunilor din centrul vechi leagă pietonal Piața Mică de Piața Huet. Pasarela a fost construită în anul 1859 fiind cel mai vechi pod din fontă din România. Mai multe legende sunt legate de acest pod, se spune că „ar avea urechi” și orice minciună spusă aici, iese la iveală. Alte variante spun că negustorii necinstiți erau aruncați de pe pod sau că era locul de întâlnire al tinerilor, mincinoșii fiind cei care nu apăreau la întalnire.
Parcul sub Arini
Parcul sub Arini este unul dintre cele mai vechi parcuri din țară, a fost amenajat ca parc englezesc prin decizia municipalităţii din anul 1856. Parcul cu suprafaţa de 22 hectare deține sute de specii de arbori şi arbuşti forestieri şi ornamentali, zeci de specii exotice. Parcul sub Arini este adăpost pentru numeroase specii de păsări sedentare şi migratoare.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o rezervație naturală cu o suprafață de 716 hectare, situat la aproximativ 4 km distanță de centrul orașului. Zona protejată cuprinde peste 100 de specii de plante cu flori, arbori și arbuști, animale sălbatice (căprioare, mistreți, veverițe, păsări). Parcul este rezultatul plantărilor de pini și stejari din secolul al XVIII-lea pentru asanarea unei mlaștini. Pe teritoriul parcului se află Muzeul ASTRA și Grădina zoologică.
Grădina Zoologică din Sibiu
Grădina Zoologică din Sibiu a fost grădină zoologică din România, inaugurată în anul 1929. În prezent are o suprafaţă de 15 hectare și adăposteşte 187 animale şi păsări din 47 specii: maimuţe, urşi, lupi albi, lupi, tigri, lei, jaguari, mistreţi, lame, cerbi și căprioare, bivoli albi, ponei, cămile, zebre, mufloni, iaci, pecari, oi, pitoni, crocodili, fazani, papagali, păuni, porumbei, struți, canguri.
Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA
Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA este una dintre cele mai mari expoziţii etnografice în aer liber din Europa, având suprafața de 96 hectare. Muzeul deţine peste 400 monumente de arhitectură şi tehnică populară, o colecție de uriașă de obiecte cu caracter etnografic. Muzeul prezintă lumea tradiţională a Transilvaniei multietnice, viața rurală de pe întreg cuprinsul României prin peste 400 case și anexe gospodăreşti expuse. Complexul muzeal organizează diferite evenimente culturale, festivaluri, spectacole, târguri și ateliere meşteşugăreşti. Complexul Naţional Muzeal ASTRA include Muzeul de Etnografie și Artă Populară Săsească Emil Sigerus, Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder.