Descriere
Belfort - sejur în Brașov
Hotelul Belfort 3* este situat la poalele Tâmpei, în partea centrală a orașului. Proprietatea se află la câțiva pași distanță de obiectivele turistice emblematice din Braşov. Unitatea de cazare beneficiază de interioare cochete, de facilități moderne și de servicii ireproșabile. Hotelul a fost renovat în anul 2017, poate fi recomandat pentru un sejur de relaxare și explorarea zonei. Explorați orașul Brașov!
Facilități camere: mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, aer condiţionat, încălzire, acces internet, seif, minibar, cafetieră, articole de toaletă gratuite, duș, uscător de păr, fier de călcat, izolare fonică, balcon.
Dotări și servicii: recepţie nonstop, sală de mese, bar, terasă, camere pentru nefumători, family room, lift, seif, aer condiționat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, bibliotecă, săli de conferinţe şi petreceri, zonă pentru fumători, închirieri biciclete, serviciu de transfer (contra cost), spălătorie, birou de turism, parcare.
Informaţii utile despre orașul Brașov
Brașov este un important centru economic, cultural și turistic din inima României, face parte din județul omonim. Orașul este situat în depresiunea de la poalele Muntelui Tâmpa, la altitudinea de 592 metri, ocrotit de curbura lanțului carpatic. Zona a fost locuită încă din perioada neolitică. Prima atestare într-un document a așezării din Țara Bârsei cu numele de Corona datează din anul 1235. În perioada medievală era un târg înfloritor, cu rute comerciale intense între Țările Române, iar mai târziu un centru urban important din Transilvania. Centura de fortificații a orașului a marcat istoria acestuia, dacă în anul 1421 a fost devastat de turci, în anul 1432 devenise inpenetrabil. Monumentele istorice, viața culturală, așezarea pitorească și ospitalitatea localnicior atrag anual numeroși oaspeți. Parcul Aventura din Brașov este o experiență sportivă și recreativă în mijlocul naturii potrivită pentru oaspeți de toate vârstele. Parcul pune la dispoziția vizitatorilor 14 trasee, cu grade diferite de dificultate. Petreceți sărbătorile de iarnă în Brașov!
Clima: Orașul Brașov beneficiază de un climat montan, temperatura medie anuală este de 5ºC. În luna ianuarie temperatura medie este de -5ºC, iar a temperatura medie a lunii iulie este de 14ºC. Stratul de zăpadă durează în medie din luna decembrie până în luna martie.
Obiective turistice:
Fortificațiile Brașovului
Fortificațiile Brașovului au fost ridicate între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, cu rol defensiv, împotriva atacurilor turco-tătare. Zidurile de apărare aveau lungimea de 3000 metri, înălțimea de 12 metri și patru porți de intrare.În secolul al XIX-lea s-au ridicat trei noi porți de intrare. Bastioanele brașovene au fost construite începând cu secolul al XV-lea, de diferite bresle de meșteșugari. Construcțiile erau folosite pentru depozitarea mărfurilor pe timp de pace, iar în timpul asediilor aveau rol defensiv.
Bastionul Țesătorilor
Bastionul Țesătorilor este situat în partea de sud-vest al cetății Brașov. Construcția s-a făcut în două etape, prima între anii 1421–1436, cea de-a doua între 1570–1573 și s-a conservat în forma lui inițială. Bastionul a fost construit de bresla ţesătorilor de in cu scop defensiv, construcția a fost adaptată luptelor cu arme de foc. Din anul 1950 bastionul adăpostește Muzeul Țării Bârsei. Mai pot admirate: Bastionul Fierarilor, Bastionul Graft, Bastionul Funarilor, Bastionul Postăvarilor, Bastionul Cojocarilor, Turnul Alb, Turnul Negru.
Biserica Neagră
Biserica Neagră a fost ridicată în secolul al XIV-lea în stil gotic și a devenit unul dintre edificiile emblematice din Brașov. Inițial, edificiul a fost cunoscut sub numele de Biserica Sfânta Maria. Construcția a fost grav avariată într-un incendiu din anul 1689, care i-a atras numele actual, reconstrucția care a urmat incendiului s-a făcut în stilul baroc. Biserica Neagră deține o colecție foarte valoroasă de covoare orientale, o orgă impresionantă, cel mai mare clopot din țară. Este considerată drept cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei.
Cetăţuia din Brașov
Cetăţuia din Brașov a fost ridicată pe dealul Straja, în afara zidurilor orașului, pe locul unui turn de veghe. Amplasarea ei strategică permitea supravegherea cetății și a împrejurimilor răsăritene. Fortificaţia a fost inițial din lemn, apoi de piatră, a fost asediată și reconstruită de mai multe ori, până la forma actuală, păstrată din anul 1630. Cetăţuia de pe Straja a fost de-a lungul anilor depozit, închisoare și cazarmă, în prezent clădirea renovată găzduiește un restaurant cu farmec medieval și o terasă. Poarta Ecaterinei se află pe latura vestică a zidurilor cetății, a fost construită la începutul secolului al XVI-lea. Poarta are o arhitectură renascentistă, având rol de acces și defensiv, deopotrivă. Turnul porții este unul dintre simbolurile orașului, periodic găzduiește evenimente culturale.
Canionul Șapte Scări
Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcarul din partea de vest a munților Piatra Mare de apele pârâului Șipoaia. Canionul este situat la o altitudine de aproximativ 1000 metri, are șapte trepte desfășurate pe o lungime de 160 metri. Traseul cascadelor a fost reabilitat de curând, poate fi parcurs pe scări, nefiind necesar echipament special.
Casa Mureșenilor
Muzeul “Casa Mureșenilor” din Brașov se află într-o superbă clădire din secolul al XVI-lea, construită în stilul neclasic. Muzeul a fost deschis în anul 1968 ca urmare a donației făcute statului român de familia Mureșianu. Colecţia cuprinde piese de mobilier, picturi, sculpturi şi o arhivă cu mii de documente extrem de valoroase.