Descriere
Ursina - sejur la Sovata
Hotelul Ursina 3* din stațiunea balneară Sovata se află într-o zonă verde, la 300 metri distanță de lacul helioterm Ursu. Unitatea de cazare a fost renovată de curând, deține interioare contemporane și facilități moderne. Proprietatea pune la dispoziția oaspeților servicii excelente, tratamente balneare de revigorare și de relaxare. Hotelul poate fi recomandat pentru un sejur de recreere și tratament. Proprietatea face parte din lanțul hotelier Ensana Hotels. Alegeți sejur de relaxare la Sovata!
Facilități camere: mobilier mobilier modern, LCD, televiziune prin cablu, radio, telefon, acces internet, aer condiţionat, încălzire, birou, zonă de relaxare, cadă sau duş, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, balcon.
Dotări și servicii: recepție nonstop, restaurant, bar, terasă, camere pentru nefumători, facilităţi pentru persoane cu dizabilități, family room, lift, seif, aer condiţionat, încălzire, acces internet, cameră de bagaje, salon TV, sală de conferinţe şi petreceri, centru spa și wellness (saună, masaj, hidroterapie), două piscine interioare, spălătorie, serviciu de transfer (contra cost), parcare (contra cost).
Informaţii utile pentru sejur la Sovata
Sovata este o stațiune balneară din județul Mureș, situată în depresiunea Praid-Sovata de la poalele Munților Gurghiu. Stațiunea se află la 60 km distanță de municipiul Târgu Mureș, la confuența râurilor Târnava Mică și Sovata, între păduri și salba de lacuri. În regiune s-au făcut exploatări de sare gemă încă din perioada antică. Prima mențiune a localității a fost făcută în anul 1578 într-un act emis de principele Transilvaniei, Cristofor Bathory. În anul 1850, Sovata a devenit stațiune balneară grație lacurilor cu ape clorurate și sodice precum și nămolului curativ. În Sovata sunt şase lacuri sărate (Ursu, Negru, Aluniș, Mierlei, Verde și Roșu), două cu apă dulce (Dulce și Paraschiva) și un lac sărat transformat în mlaştină (Şerpilor). În lacurile sărate, vara se manifestă fenomenul de heliotermie, temperatura apei sărate se menține ridicată datorită apei proaspete de la suprafață provenită din râulețe. Apa dulce nu se amestecă cu cea sărată și acționează ca izolator termic. Procedurile terapeutice practicate în stațiune sunt indicate în tratamentul afecțiunilor ginecologice, inflamatorii, reumatismale, durerilor articulare, bolilor cardiovasculare, afecțiunilor sistemului nervos periferic, tulburărilor endocrine. Stațiunea pune la dispoziția oaspeților condiții de cazare și baze de tratament moderne, posibilități de practicare a sporturilor de iarnă.
Clima: În Sovata clima este temperat-continentală cu accente subalpine, cu veri răcoroase și ierni blânde. Temperatura medie din iulie este de 18°C, iar temperatura medie în luna ianuarie este de -3°C. Datorită munţilor ce împrejmuiesc stațiunea vântul bate destul de rar.
Obiective turistice:
Parcul de aventură Adrenalin Plus
Parcul de aventură Adrenalin Plus este situat în vecinătatea lacului Tineretului (Tivoli) din stațiunea Sovata. Parcul își așteaptă vizitatoriii cu două trasee pentru copii și două trasee pentru adulți. Al doilea traseu pentru adulți se termină cu o tiroliană cu lungimea de aproximativ 400 metri, peste lac.
Salina Praid
Salina Praid este una dintre cele mai mari din România, exploatarea minei datează din epoca romană. În salină au fost amenajate cafenele, mese de biliard, o capelă, cinema și locuri de joacă pentru copii. Accesul în subteran se face coborând 300 de trepte. şederea în microclimatul din salină este benefică în tratarea afecţiunilor respiratorii.
Mocănița
Plimbarea cu Mocănița pe traseul Sovata - Câmpu Cetății oferă oaspeților posibilitatea de a admira frumusețile naturale ale zonei. Trenul cu aburi a fost reabilitat recent, durata unei călătorii dus-întors este de aproximativ 2 ore.
Corund
Corund este o comună situată la aproximativ 18 km distanță de stațiunea Sovata în judeţul Harghita. Renumele comunei din " Ţinutul Sării" se datorează ceramicii tradiționale de aici, meștesug ce dăinuie din perioada medievală. În timp, această îndeletnicire a devenit un soi de industrie locală, aproape fiecare gospodărie a comunei deține un mic atelier de olărit.
Centrul de schi și agrement Bogdan
Centrul de schi și agrement Bogdan se află la altitudinea de 1200 metri, situat între comuna Praid și pasul Bucin. Platoul Bogdan asigură vizitatorilor posibilitatea de a descoperi frumusețile peisajului montan tot timpul anului. Peisajele pitorești, munții și pădurea, aerul ozonat sunt ideale pentru oaspeții dornici de activități sportive sau de relaxare. Pârtiile sunt potrivite pentru iubitorii sporturilor de iarnă începători sau avansați.