Comori ascunse ale Romei
Milioane de oameni au vizitat Roma seduși de atracțiile turistice renumite, însă puțini știu unde se află câteva comori ascunse, la fel de interesante și mai puțin aglomerate. Agenția de turism Daiavedra vă prezintă comori ascunse ale Romei!
Moise
Moise, statuia sculptată de Michelangelo, este o capodoperă realizată între 1513 - 1515. Statuia face parte dintr-un ansamblului statuar menit să înfrumusețeze mormântul Papei Iulius al II-lea din bazilica San Pietro in Vincoli. Statuia îl înfățișează pe Moise cu coarne, din vina unei traduceri inexacte din Vechiul Testament. Biserica găzduiește și relicve sacre, lanţurile folosite pe durata întemniţării Sfântului Petru, în Ierusalim. San Pietro in Vincoli se află aproape de Colosseum, în apropierea stației de metrou Cavour. Intrarea este liberă.
Piccola Londra
Piccola Londra (mica Londră) este un colț londonez amplasat în partea de nord a Romei, în cartierul Flaminio. Strada cu case în culori pastelate și grădini cu balustrade din fier pare desprinsă din capitala britanică și alipită capitalei italiene. Via Bernardo Celentano a fost proiectată de arhitectul Quadrio Pirani la începutul anilor 1900 și făcea parte din planul de modernizare al Romei. Și dacă tot ați ajuns în zonă, puteți vizita MAXXI (Muzeul național de artă din secolul XXI).
Poarta Magică
Poarta Magică (Porta Alchemica) este singura ușă păstrată a vilei marchizului Massimiliano Palombara, construită în secolul al XVII-lea. Ușa ascunde o legendă interesantă, se spune că marchizul ar fi întâlnit un alchimist care putea transforma metalul în aur, folosind o anumită plantă. În ziua următoare alchimistul a dispărut pe această ușă, lăsând în urmă fulgi din aur și „rețeta”atât de prețioasă. Massimiliano nu a reușit să deslușească rețeta, așa că a scris-o pe uși, în speranța că cel ce va înțelege va veni să bată. Porta Magica se află în Piața Vittorio Emanuele II. Credeți că puteți descifra misterul?
Piața Cavalerilor Maltei
Piața Cavalerilor Maltei este construcție romantică de pe colina Aventină, proiectată în secolul al XVIII-lea de arhitectul Giambattista Piranesi. Din anul 1834, sediul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta (Ospitalieri) a fost mutat la Roma. Din Piața Cavalerilor din Malta, îndreptați-vă spre ușa din grădină și priviți prin “gaura cheii” spre Domul Sfântul Petru. Imaginea Vaticanului este uluitoare! În acest loc sunteți conectați cu trei state: vă aflați pe teritoriul maltez, cu un picior în capitala italiană și privind spre cetatea Vatican.
Piramida lui Cestius
Total neobișnuit, dar în “cetatea eternă” puteți admira o piramidă. Monumentul ridicat în secolul I î.e.n. a fost cavoul senatorului roman, Cestius. Mulțumită încorporării piramidei în rețeaua fortificată a orașului, monumentul s-a conservat foarte bine. Piramida lui Cestius are o înălțime de 37 metri și este acoperită cu dale din marmură, din păcate a fost jefuită în antichitate. Monumentul se află la mică distanță de stația de metrou Piramide.
Agenția de turism Daiavedra vă prezintă comori ascunse ale Romei!
© 2021, DAIAVEDRA