Joburi care să te ajute să călătorești și să descoperi lumea
Suntem la început de an. Practic ce moment mai bun am putea găsi pentru planuri noi sau poate chiar pentru schimbări importante în viața noastră?
Ți-ai propus ca noul an să fie anul transformărilor, al experiențelor de neuitat și, de ce nu, al călătoriilor neașteptate? Află mai jos care sunt câteva dintre joburile ce te pot ajuta să îți împlinești aceste dorințe. E drept, fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. Fiecare se poate mula sau nu pe calitățile tale. Nu strică să verifici dacă, într-adevăr, ai putea avea un job care să te ajute să călătorești și să descoperi lumea.
Blogger de traveling
În cazul în care îți place să scrii și ai ceva “fani” cel puțin printre prieteni, poți începe printr-un blog dedicat călătoriilor. Pentru a atrage colaborari noi, inclusiv cu agenții de turism care să îți ofere excursii sau city break-uri gratuite. Ai nevoie de o bază importantă de followers, de conținut constant, de calitate și de poze la o calitate superioară. Un alt “trick” sunt site-urile de socializare. Fii activ pe Facebook și Instagram și privește aceste două platforme ca pe cărțile tale de vizită. Nu e ușor. Doar cei mai buni dintre cei buni ajung la acel nivel în care să fie plătiți pentru călătorii. Merită să încerci dacă e ceea ce îți dorești!
Ghid de turism
Te-ar ajuta foarte mult să fi lucrat un timp pe acest post (sau într-o agenție de turism) în țară. E foarte bine să fi absolvit cursurile unei școli de ghizi. Poți încerca chiar dacă ai ca atuuri doar pasiunea pentru călătorii și limbile străine. E important să te documentezi bine înainte. Unde ai dori să pleci, care sunt cele mai mari agenții turistice locale sau, dimpotrivă, afacerile micuțe, dar care sunt în căutare de colaborări. Dacă nu ai pretenții financiare prea mari, poți prinde un job și, de acolo, te poți dezvolta.
Editor Freelancer
Un job ceva mai diferit față de cel de blogger și asta pentru că experiența și calitatea articolelor tale sunt ceva mai ridicate. Așadar, dacă scrii bine în engleză, ai ceva resurse, dar și part-time-uri pe freelancing, poți pleca în a descoperi lumea și a scrie despre ea. Astfel poți câștiga ceva bani în plus. Sunt o mulțime de site-uri în afară care plătesc pentru articole de travelling. Ține minte că nivelul tău de limbă engleză scrisă trebuie să fie unul ridicat. Ia în calcul și varianta în care vor fi “perioade moarte”, în care vei avea doar colaborările deja existente, așa că resursele financiare vor fi limitate. Cu toate astea, încearcă dacă tu simți că merită!
Aupair – un fel de babysitter cu normă întreagă
Te ințelegi bine cu copiii, știi mai multe limbi străine, ai mai lucrat cu cei mici și ai și alte abilități care pot fi trecute la avantaje pentru jobul de aupair? Atunci, poți aplica la una dintre agențiile din afară pentru a fi un fel de babysitter cu normă întreagă. Vei locui cu familia de ai cărei copii te vei ocupa și vei fi alături de ei aproape tot timpul, asigurând, totodată și o parte a treburilor casnice.
Nu e un job ușor, ba chiar dimpotrivă, însă dacă ai mai lucrat în acest domeniu poți găsi o familie comunicativă într-o țară frumoasă, iar salariul să fie pe măsură!
Instructor sau terapeut
Știi să schiezi foarte bine, poți da lecții de scufundări, de înot, snowboarding. Poate că ai absolvit un curs de masaj și acum vrei să îți încerci norocul pe o insulă unde să le oferi turiștilor și o astfel de relaxare? Folosește-ți creativitatea, dar și abilitățile pentru a vedea care este cea mai bună opțiune pentru tine. Un lucru este sigur: oricine lucrează, a lucrat sau s-a specializat într-un astfel de domeniu are mai multe șanse peste hotare. Se poate face din aceasta un job sezonier, dacă nu chiar permanent.
© 2018, DAIAVEDRA