Nu mai e mult până la vacanța mult visată, așa că planurile deja au început! Poate nu știai, însă poți fi mult mai fericit atunci când plănuiești în detaliu anumiți pași pentru îndeplinirea unei dorințe. Poate chiar mai mult decât atunci când ai obținut acel lucru. Cu alte cuvinte, chiar și acest proces rezervat planificării vacanței crește buna dispoziție și gradul de satisfacție. Alegerea destinației, căutarea unui hotel, citirea recenziilor etc.sunt acțiuni plăcute.
Dacă e așa, atunci e clar că următorul articol e practic și util, dar și benefic stării de spirit. La final, vei fi mai fericit, dar și mai hotărât în privința alegerii hotelului pentru vacanța următoare.
Citește mai jos cele 5 tips & tricks pe care ți le recomandăm în căutarea celui mai bun hotel pentru concediul tau:
Folosește-te de filtrele de căutare ale site-urilor specifice
Nu mai e un secret pentru nimeni că primele la care apelează românii în căutarea hotelurilor sunt site-urile specifice sau agențiile ce oferă și cazare.
Odată ajuns acolo, însă, nu te rezuma numai la filtrul de preț. Ba chiar ai putea să setezi în acest interval un tarif mai mic pe noapte (chiar daăa nu crezi că ai putea găsi ceva valoros în acea secțiune) și un tarif mai mare pe noapte la valoarea de sus, chiar dacă nu te încadrezi în bugetul dinainte stabilit.
Se poate să găsești o super ofertă la un hotel nu foarte bine cotat, dar care să respecte cerințele tale. Pe de altă parte, la final poate ai dori să aloci mai mult pe cazare, în detrimentul altor aspecte.
În plus, nu uita că aceste site-uri au mai multe filtre de căutare, inclusiv unele axate pe servicii. Așadar, dacă e important pentru tine, setează să apară numai hoteluri cu wi-fi gratuit, cu pisicină proprie, cu mic dejun inclus, cu vedere la mare, aproape de centrul orașului etc. Ai o mulțime de astfel de opțiuni de care trebuie să profiți pentru ca, la final, să tragi linie și să vezi care iese câștigător.
Cauți o cazare ieftină sau rentabilă în Paris? Vezi aici ofertele noastre: https://www.daiavedra.com
Da join grupurilor create exclusiv pentru destinația ta
Regula se aplică in special orașelor mici sau insulelor grecești. Există numeroase grupuri pe site-urile de socializare din care poți afla informatii, uneori chiar de la localnici. Tot ce trebuie să faci este sa dai search cu numele orașului/insulei, după care să bifezi secțiunea groups. Alege grupurile cu cei mai mulți membri și care au specificul dorit de tine.
Apoi, întreabă punctual despre hotelurile dintr-o anumită zonă sau despre hotelurile de top de la punctul 1. Conversațiile vor curge de la sine și vei afla o mulțime de lucruri despre acel hotel, dar și despre destinația în care vei ajunge.
Nicio vară fără o vacanță în Grecia! Corfu e pe lista ta?
Ia pulsul atmosferei zonei în care se află hotelul
Sa zicem că ai 3 hoteluri preferate, fiecare într-o zonă diferită a orașului respectiv. Fă un mic research pe google pentru a vedea care sunt informațiile despre acel cartier sau resort. Ai putea afla, de exemplu, că e prea zgomotos pentru gustul tău sau nu foarte sigur. Atunci ar fi mai bine să te reorientezi. Tot pe internet ai ocazia de citi atât recenziile altor vizitatori ai hotelului, cât și de a vedea poze cu împrejurimile. Și aceste “detalii” contează la tabloul final.
Ai prefera o vacanță “last minute”? Vezi aici super oferte la cazare, cu transport individual, în țară și în străinătate!
Ai foarte clar în minte la ce poți face rabat când citești recenziile foștilor turiști
Ca mai toți turiștii, e posibil să nu dispui de un buget considerabil pentru cazare, iar asta înseamnă că vei găsi hoteluri cu recenzii și mai puțin bune. După cum bine știi, părerile sunt întotdeauna împărțite, iar adevărul e undeva la mijloc. E important să știi ce vrei tu și de la ce nu poți face rabat.
De exemplu, problemele de curățenie sau igienă în cameră (pete de egrasie, apă caldă inexistentă la anumite ore, gălăgie etc.) pot fi mai importante decât faptul că proprietarul nu e foarte prietenos. Fii selectiv atunci când citești aceste recenzii! Nu te lăsa demoralizat de la primul comentariu negativ.
Fa un tabel cu avantajele si dezavantajele “hotelurilor câștigătoare”
La finalul acestui proces, vei avea 2-3 hoteluri favorite. Fă o listă a avantajelor și a dezavantajelor lor. Consultă-te și cu ceilalți membri ai familiei și vezi ce minusuri nu mai par atât de importante, mai ales în fața plusurilor.
La final, alege un hotel, rezervă și treci la următorul pas al vacanței tale. Spune-ți că, orice s-ar întâmpla, te duci în concediu să te relaxezi, să vizitezi locuri noi și să îți încarci bateriile poate pentru un an întreg!
© 2017, DAIAVEDRA